با فرا رسيدن فصل زمستان افراد با نوشيدن دمنوش ميتوانند بدن خود را گرم نگه دارند.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرماي هوا را ديگر کاملا ميتوان احساس کرد. سرمايي که ناخودآگاه سبب ميشود گرما برايمان عزيز و ارزشمند شود! براي همين است که در فصل سرما ميرويم سراغ گرما. اين گرما با يک نوشيدني خوشمزه برايتان مهيا ميشود البته به شرطي که فوتوفن تهيه يک نوشيدني گرم و مفيد را بدانيد.
انواع دمنوشهاي ايراني کنار آتش زيباي شومينه زندگي را هرچند براي دقايقي کوتاه لذتبخش ميکند. شايد دوست داشته باشيد يک فنجان قهوه ميل کنيد. شايد هم جزو آدمهايي هستيد که دوست داريد کنار آتش گرم شومينه يک نوشيدني خنک بنوشيد.
به جاي خوردن نوشيدنيهايي که پر از اسانسهاي سالم و غيرسالم است، مي توان از دمنوش هايي که از گياهان طبيعي درست شدهاند، استفاده کرد تا از خواص بسيار آن هم بهرهمند شد و هم با نوشيدن يک دمنوش سالم بدني ايمن و قوي در برابر انواع باکتريها داشت.
اين دمنوشها علاوه بر داشتن خاصيت زياد، سبب گرم نگه داشتن بدن شده و همين امر سبب ميشود که در فصول سرد سال از لباس کمتري استفاده کنيم.
دکتر مظهري متخصص طب سنتي در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به علل گرماي توليد شده به وسيله گياهان اظهار داشت: زماني در بدن حرارت توليد ميشود که افراد در اثر خوردن مواد غذايي، سوخت و سازشان سبب توليد انرژي و بالطبع دماي داخلي بدن بالا ميرود و فرد احساس گرما ميکند.
گياهان شوفاژ طبيعياند
وي بيان کرد: انواع موادغذايي که سرشار از انرژي بوده که اين ناشي از دريافت گرماي خورشيد از طريق فتوسنتز است که به صورت ترکيباتي که در اين مواد ايجاد ميکند باعث شده که اين مواد مبدل به انرژي زيادي شود و اين خود سبب توليد گرما و افزايش سوخت و ساز بدن ميشود.
قندهاي مرکب ذخيره کننده انرژي خورشيدي
اين متخصص طب سنتي افزود: موادي مانند پروتئين، چربي، قندهاي مرکب داراي انرژي زيادي بوده و سبب گرمايي فراوان در بدن به خاطر خاصيت سوخت و ساز زيادي در بدن خواهد شد که همچنين از اين دسته موادي مانند حبوبات و غلات نيز از طريق ذخيره خورشيد را در خود تهيه و اين انرژي خورشيدي در بدن افراد پخش و سبب توليد گرما ميشود.
کاهش هزينه خانوار با خوردن غلات
مطهري ادامه داد: موادي مانند مويز، کشمش، خرما و بادام زميني داراي انرژي زيادي بوده به طوري که افراد با خوردن اين مواد غذايي همچنين غلات باعث گرم شدن بدنشان ميشود و در فصول سرد سال احساس سرما نکرده و اين کار سبب مصرف کمتر انرژي و سوختهاي فسيلي در محيط زندگي ميشود.
وي در پايان گفت: با مصرف حيواناتي که از اين دسته گياهان مصرف ميکنند، به علت خاصيت ايجاد شده در گوشتشان باعث توليد انرژي گرمايي در بدن ميشود و مصرف کننده در فصول سرد سال احساس سرماي کمتري خواهد کرد.
دکتر بسکي متخصص تغذيه در گفتگو با اشاره به دمنوشهاي گرم کننده بدن اظهار داشت: دمنوشهايي مانند هل، زعفران، دارچين و آويشن به علت خاصيت و طبع گرمشان در بدن انرژي زيادي را توليد و در نتيجه سبب ميشود که فرد مصرف کننده احساس گرما ميکند و نيازي به مصرف سوختهاي فسيلي کمتري ميکند.
زنجبيل عشق شما به همسرتان را زياد مي کند!
وي بيان کرد: دمنوش مثل زنجبيل علاوه بر گرم نگه داشتن بدن باعث تقويت حافظه و افزايش هورمون هاي افراد شده و ادرار افراد را تنظيم ميکند و همچنين اين دمنوش خون ساز و خلط آور است.
اين متخصص افزود: زيره بسيار گرم تر از زنجبيل بوده و براي افرادي که از افت فشار خون رنج ميبرند، بسيار مناسب است و انرژي زيادي را در بدن توليد و همين امر سبب گرم شدن فرد مصرف کننده خواهد شد.
اعتدال نوشيدني دمنوش قانون طبيعت
بسکي تصريح کرد: از ديگر دمنوشهايي که طبعي گرم دارند، بادرنج بويه و شيرين بيان است و افراد با مصرف اين گياهان طبيعي علاوه بر بهرهگيري از خواص زيادشان ميتوانند بدن را در فصلهاي سرد سال گرم نگه داشته و انرژي کمتري استفاده کنند.
دمنوشها را معمولاً بين 4 تا 2 فنجان بيشتر نبايد مصرف کرد زيرا مصرف بيش از حد آنها باعث بالا رفتن فشار و مشکل ساز شدن کبد افراد ميشود.
وي در پايان گفت: افرادي که مزاج گرمي دارند بيشتر به سمت مواد غذايي با طبع سرد تمايل دارند و همچنين افراد سرد مزاج بيشتر به خوردن گياهان با طبع گرم علاقه نشان ميدهند.
گفتني است؛ با خوردن دمنوش هم يک نوشيدني سالمي داشته و هم ميتوانيم با گرم کردن بدن در فصول سرد در کنار خانواده از پرداخت هزينههاي اضافي مصرف گاز پرهيز کرده و پول آن را ميشود در مسائل واجبتري خرج کرد.